Dzisiaj w każdym mieście naszego kraju można natknąć na pizzerie, jakie zachwalają własne wyroby oraz jakie nęcą ludzi swoją niską ceną. Jednak nie każda pizzeria podaje swoim odbiorcom pizze, która jest zdrowa.

Jedną z takich pizzerii jest pizzeria w Lublinie, w której to każdy ma możliwość spożycia pizzy bez martwienia się o swoją figurę. Pracujący tam kucharze wiedzą, że najgorszą częścią pizzy jest produkcja ciasta. Proces ten musi przebiegać standardowo, mianowicie przygotowywanie, chłodzenie, rozciąganie manualne, nakładania sosu, sera oraz wypiek. Jednak optymalny wynik otrzymuje się gdy wsadzi się pizzę do pieca ogrzewanego drewnem. Warto także posmarować blachę przyrodniczym tłuszczem np. masłem kokosowym czy też oliwą z oliwek.

Pomocnicze składniki, nalezy dodawać po wypieczeniu pizzy w zależności od smaku, jaki pragnie się zdobyć. Do tych niskotłuszczowych oraz zdrowych składników zalicza się wysokiej postaci odtłuszczoną kiełbasę, brokuły, szpinak, pomidory koktajlowe, a także owoce takie jak kiwi czy też ananas.